[SV] Bättre sömn med svartkummin olja?

svartkummin-nigellasativa-battre-somn

Svartkumminolja heter på latin Nigella Sativa och säljs bland annat som Svart fröolja eller Black seed oil.

Svartkumminolja innehåller stora mängder antioxidanter och det gör den väldigt hälsosam. Alla människor behöver antioxidanter för att kunna reparera de skador som uppstår när kroppen utsätts för så kallade fria radikaler, som tex finns i avgaser, tobaksrök och miljögifter.

Antioxidant

När du utsätts för fria radikaler uppstår snabbare oxidation i cellerna, som bryter ner dem och skapar giftiga slaggprodukter.

Genom att tillsätta antioxidanter kan kroppens celler klara av nedbrytningen bättre och en föryngringsprocess startar där hela cellens struktur förnyas.

När du mår bra och har god hälsa sover du bättre. Att använda Svartkumminolja kan därför hjälpa dig mot depression och trötthet.

Oljan verkar som en uppiggande boost på alla kroppens system och därför kan du uppleva att du blir mer aktiv och fokuserad under dagens vakna timmar.

Sömnbrist

Långvarig sömnbrist kan efter en tid ge olika typer av bestående problem, såsom diabetes eller hjärt och -kärlsjukdomar. Att uppleva sömnlöshet skapar ofta stress och ångest och man oroar sig för att inte kunna somna nästkommande natt. Det är lätt att hamna i en dålig cirkel av stress och oro över förlorad sömn.

För att du ska ha ett väl fungerande immunförsvar och inte bli sjuk så ofta krävs att din kropp får ordentligt med återhämtning. Sömnen är också viktig för cellernas reparationsprocess.

Långvarig sömnbrist kan ge allvarliga biverkningar på kroppen.

Svartkummin för energi

Svartkumminolja har används under mycket lång tid och är därför en av de mest väl testade behandlingsmetoderna mot ångest som finns i världen. Svartkumminolja kan tas som en boost för att höja humöret och få mer energi i kroppen.

Share this post